Bondomelett i ugn – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bondomelett i ugn!

Här är en ljuvlig och mättande, härlig bondomelett i ugn som görs i antingen en ugnssäker stekpanna eller ugnsform. Snabbt, enkelt och riktigt gott.

Jag älskar denna ljuvliga bondomelett i ugn och det går att tillsätta lite tärnad rökt skinka om så önskas, annars kan man hålla den utan kött.

Detta är en perfekt bondomelett i ugn som kan ätas när som helst på dagen! Jag gillar att servera den med en härligt krispig grönsallad eller lite tomatklyftor!

Bondomelett i ugn

Receptet – Så gör du:

Bondomelett i ugn

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvlig och mättande, härlig bondomelett i ugn som görs i antingen en ugnssäker stekpanna eller ugnsform. Snabbt, enkelt och riktigt gott.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 600 g tärnad potatis
  • ½ st purjolök
  • 1 näve hackad persilja
  • 150 g tärnad rökt skinka (valfritt)
  • 6 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt efter smak
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skala och sätt potatisen på kokning. När den är klar, låt rinna av och skölj med kallt vatten, samt skär upp i små tärningar.
  • Ansa, tvätta av och strimla purjolöken.
  • Fräs purjolöken i lite olivolja så den blir mjuk. Stek även den kokta potatisen lätt i några minuter.
  • I en skål, vispa ägg och mjölk. Tillsätt kryddning: oregano, salt, och nymalen svartpeppar.
  • I en ugnssäker stekpanna eller form, tillsätt olivolja och fördela/pensla längs ytan. Tillsätt sedan potatisbitarna, tärnad rökt skinka, en när hackad persilja och purjolöken jämnt i pannan/formen. Tillsätt sedan äggblandningen ovanpå och bred ut den jämnt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
  • Färdigt! Njut av din bondomelett tillagad i ugn! Servera gärna med en härlig grönsallad.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bondomelett i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar