I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bondomelett i ugn!
Här är en ljuvlig och mättande, härlig bondomelett i ugn som görs i antingen en ugnssäker stekpanna eller ugnsform. Snabbt, enkelt och riktigt gott.
Jag älskar denna ljuvliga bondomelett i ugn och det går att tillsätta lite tärnad rökt skinka om så önskas, annars kan man hålla den utan kött.
Detta är en perfekt bondomelett i ugn som kan ätas när som helst på dagen! Jag gillar att servera den med en härligt krispig grönsallad eller lite tomatklyftor!
Receptet – Så gör du:
Bondomelett i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g tärnad potatis
- ½ st purjolök
- 1 näve hackad persilja
- 150 g tärnad rökt skinka (valfritt)
- 6 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk torkad oregano
- salt efter smak
- nymalen svartpeppar efter smak
- olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och sätt potatisen på kokning. När den är klar, låt rinna av och skölj med kallt vatten, samt skär upp i små tärningar.
- Ansa, tvätta av och strimla purjolöken.
- Fräs purjolöken i lite olivolja så den blir mjuk. Stek även den kokta potatisen lätt i några minuter.
- I en skål, vispa ägg och mjölk. Tillsätt kryddning: oregano, salt, och nymalen svartpeppar.
- I en ugnssäker stekpanna eller form, tillsätt olivolja och fördela/pensla längs ytan. Tillsätt sedan potatisbitarna, tärnad rökt skinka, en när hackad persilja och purjolöken jämnt i pannan/formen. Tillsätt sedan äggblandningen ovanpå och bred ut den jämnt.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
- Färdigt! Njut av din bondomelett tillagad i ugn! Servera gärna med en härlig grönsallad.