Bogstek i ugn – Recept

4.8/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel vill jag bjuda på ett riktigt trevligt recept på bogstek i ugn!

En ljuvligt god bogstek i ugn smaksatt med några enkla kryddor och örter. Gör i princip sig självt i ugnen, och serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!

Bogstek i ugn är ett riktigt behagligt sätt att tillaga en picnicbog. I ugnen blir köttet fint, saftigt och gott, utan att man behöver lägga ned en massa jobb. Under tiden får man tid till annat, exempelvis att förbereda tillbehör.

Använd valfri blandning franska örter, eller använd exempelvis torkad timjan, persilja, dragon, eller rosmarin efter smak.

Bogstek i ugn är behagligt och enkelt att laga. Ska man tillaga bogstek så är detta receptet helt klart ett bra val tycker jag. Testa det gärna här nedanför för en smaklig måltid!

Bogstek i ugn

Receptet – Så gör du:

Bogstek i ugn

4.8/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel vill jag bjuda på ett riktigt trevligt recept på bogstek i ugn! En ljuvligt god bogstek i ugn smaksatt med några enkla kryddor och örter. Gör i princip sig självt i ugnen, och serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 20 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1,2 kg picnicbog (ungefärlig vikt)
  • 3 msk rapsolja
  • franska örter efter smak, valfri kryddblandning
  • salt
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Tillsätt rapsoljan till en ugnsform som kan hålla köttbiten. Skölj av bogsteken, klappa den torr med hushållspapper och vänd i rapsoljan.
  • Krydda över hela bogstekens yta och fördela pressade vitlöksklyftor över dess ovansida.
  • Tillsätt en skvätt vatten till formen vid sidan av köttet, tillsätt köttet och placera mitt i ugnen för gräddning.
  • Tillaga vid 180°C, ungefär 1 timme tillagningstid per kilogram kött. Vänd efter halva tiden och tillsätt små skvättar vatten när det är torrt i formen. Använd gärna köttermometer som ska visa cirka 78°C när köttet är färdigt för ett vällagat kött.
  • Färdigt! Njut av din bogstek i ugn. Serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Bogstek i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar