I denna artikel vill jag bjuda på ett riktigt trevligt recept på bogstek i ugn!
En ljuvligt god bogstek i ugn smaksatt med några enkla kryddor och örter. Gör i princip sig självt i ugnen, och serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!
Bogstek i ugn är ett riktigt behagligt sätt att tillaga en picnicbog. I ugnen blir köttet fint, saftigt och gott, utan att man behöver lägga ned en massa jobb. Under tiden får man tid till annat, exempelvis att förbereda tillbehör.
Använd valfri blandning franska örter, eller använd exempelvis torkad timjan, persilja, dragon, eller rosmarin efter smak.
Bogstek i ugn är behagligt och enkelt att laga. Ska man tillaga bogstek så är detta receptet helt klart ett bra val tycker jag. Testa det gärna här nedanför för en smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Bogstek i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,2 kg picnicbog (ungefärlig vikt)
- 3 msk rapsolja
- franska örter efter smak, valfri kryddblandning
- salt
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Tillsätt rapsoljan till en ugnsform som kan hålla köttbiten. Skölj av bogsteken, klappa den torr med hushållspapper och vänd i rapsoljan.
- Krydda över hela bogstekens yta och fördela pressade vitlöksklyftor över dess ovansida.
- Tillsätt en skvätt vatten till formen vid sidan av köttet, tillsätt köttet och placera mitt i ugnen för gräddning.
- Färdigt! Njut av din bogstek i ugn. Serveras gärna med potatis, ris, rotfrukter, en god sås och en god sallad!