I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blåbärssylt utan socker!
En vacker hemgjord blåbärssylt utan socker är ett av livets enkla nöjen, speciellt när den breds över en skiva färskt bröd. Många äter nu mer hälsosamt och letar efter sockerfria att göra hemma. Här är ett gott recept på sockerfri blåbärssylt att lägga i den sockerfria receptsamlingen!
Detta recept på sockerfri blåbärssylt har inget tillsatt socker och använder chiafrön för sin naturliga gelé- och förtjockningsförmåga, istället för att man ska behöva använda överflödigt socker eller tillsatt pektin.
Sockerfri blåbärssylt med chiafrön är en av de enklaste typerna av sylterna att göra. Användning av färska eller frysta blåbär och chiafrön är allt som krävs.
Jag rekommenderar verkligen denna blåbärssylt utan socker och tycker den är riktigt värd att göra!
Mal chiafröna för en slätare sylt eller behåll dem hela för lite konsistens. Jag tycker att jag måste använda mer chiafrön om jag mal dem.
Receptet – Så gör du:
Blåbärssylt utan socker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl färska eller frysta blåbär
- 2 msk chiafrön
Instruktioner
- Tina blåbären om du använder frysta blåbär.
- Lägg bären i en mixer och mixa till önskad konsistens för sylt. Om du vill ha en tjockare, fyllig blåbärssylt, pulsera bara några få gånger. Mixa noga om du vill ha en slätare sylt.
- Mal chiafröna för en slätare sylt eller behåll dem hela för lite konsistens. Jag tycker att man behöver lite mer chiafrön om man maler dem.
- Lägg bären i en kastrull och låt koka upp. Sjud i 3-5 minuter tills den tjocknat något.
- Ta bort bären från värmen och vänd ner chiafrön tills de är jämnt fördelade.
- Låt stelna antingen i rumstemperatur eller i kylen i minst 1-2 timmar.