Blåbärssylt utan socker – Recept

4.7/5 baserat på 18 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blåbärssylt utan socker!

En vacker hemgjord blåbärssylt utan socker är ett av livets enkla nöjen, speciellt när den breds över en skiva färskt bröd. Många äter nu mer hälsosamt och letar efter sockerfria att göra hemma. Här är ett gott recept på sockerfri blåbärssylt att lägga i den sockerfria receptsamlingen!

Detta recept på sockerfri blåbärssylt har inget tillsatt socker och använder chiafrön för sin naturliga gelé- och förtjockningsförmåga, istället för att man ska behöva använda överflödigt socker eller tillsatt pektin.

Sockerfri blåbärssylt med chiafrön är en av de enklaste typerna av sylterna att göra. Användning av färska eller frysta blåbär och chiafrön är allt som krävs.

Jag rekommenderar verkligen denna blåbärssylt utan socker och tycker den är riktigt värd att göra!

Mal chiafröna för en slätare sylt eller behåll dem hela för lite konsistens. Jag tycker att jag måste använda mer chiafrön om jag mal dem.

Blåbärssylt utan socker

Receptet – Så gör du:

Blåbärssylt utan socker

4.7/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett gott recept på sockerfri blåbärssylt att lägga i den sockerfria receptsamlingen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 5 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk chiafrön

Instruktioner

  • Tina blåbären om du använder frysta blåbär.
  • Lägg bären i en mixer och mixa till önskad konsistens för sylt. Om du vill ha en tjockare, fyllig blåbärssylt, pulsera bara några få gånger. Mixa noga om du vill ha en slätare sylt.
  • Mal chiafröna för en slätare sylt eller behåll dem hela för lite konsistens. Jag tycker att man behöver lite mer chiafrön om man maler dem.
  • Lägg bären i en kastrull och låt koka upp. Sjud i 3-5 minuter tills den tjocknat något.
  • Ta bort bären från värmen och vänd ner chiafrön tills de är jämnt fördelade.
  • Låt stelna antingen i rumstemperatur eller i kylen i minst 1-2 timmar.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Blåbärssylt utan socker, Sockerfri blåbärssylt

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar