I denna artikel ger jag mitt bästa recept på blåbärsmuffins utan ägg!
Gör dessa läckra blåbärsmuffins snabbt och enkelt med några få okomplicerade ingredienser. De är perfekta till fikat, frukost, eller mellanmålet, och helt äggfria!
Dessa klassiska och enkla blåbärsmuffins utan ägg är riktigt goda och uppskattas av alla. Det här är ett jättegott recept som jag varmt rekommenderar.
Du kan använda färska eller frysta blåbär så detta recept kan göras när som helst på året. När blåbär är i säsong ska jag göra massor av detta recept och sedan förvara muffinsen i frysen.
Kort sagt så älskar jag dessa blåbärsmuffins utan ägg och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Blåbärsmuffins utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl vetemjöl
- 1,25 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2,5 dl mjölk
- 1,25 dl äppelmos
- 2 dl färska blåbär eller frysta, otinade blåbär
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Förbered muffinspapper på en bakplåt eller smörj en muffinsform.
- I en stor bunke eller skål, kombinera alla ingredienser förutom blåbären. Rör om för att blanda.
- När all smet har blandats ordentligt, rör försiktigt ner blåbären.
- Fyll muffinsformarna till hälften.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 18 minuter.