Björnbärssaft – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på björnbärssaft!

Att göra egen björnbärssaft är inte bara ett sätt att bevara sommarens smaker, utan också ett utmärkt sätt att njuta av en naturlig och hälsosam dryck. I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på björnbärssaft, som är både enkelt och snabbt att göra. Perfekt för alla som vill ha en smakrik och uppfriskande saft att njuta av året runt!

Varför göra egen björnbärssaft?

Hemlagad björnbärssaft har flera fördelar. Du kan själv kontrollera mängden socker och undvika tillsatser som ofta finns i köpta varianter. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att använda färska eller frysta björnbär och skapa något som hela familjen kommer att älska.

Utöver det så är björnbär också rika på antioxidanter och vitaminer, vilket gör saften både god och nyttig.

Tips för att lyckas med din björnbärssaft

För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att använda mogna björnbär av hög kvalitet. Ju mognare bären är, desto sötare och smakrikare blir saften.

Om du ska använda burkar för att förvara björnbärssaften en tid, se gärna också till att sterilisera flaskorna. Detta görs med flaskorna innan receptet påbörjas, för att undvika bakterier och förlänga hållbarheten. Det är ett bra tips tycker jag för bästa hållbarhet på saften!

Nedan kommer receptet! Jag hoppas att ni ska gilla det lika mycket som vi här hemma gör! Ha det så trevligt!

Björnbärssaft

Receptet – Så gör du:

Björnbärssaft

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Förvara saften svalt och mörkt. Oöppnade flaskor håller sig i flera månader. Öppnad flaska förvaras i kylskåp och bör konsumeras inom några veckor.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Portioner 1 liter

Utrustning

Ingredienser
 

  • 1 kg björnbär
  • 4 dl vatten
  • 3 dl strösocker justera efter smak
  • 1 st citron saften

Instruktioner

  • Skölj björnbären noggrant och rensa bort eventuella stjälkar och blad.
  • Lägg björnbären i en stor kastrull och häll över vattnet.
  • Koka upp blandningen och låt sjuda i 15-20 minuter tills bären har släppt all sin saft.
  • Häll bärblandningen genom en sil eller saftsil för att separera saften från bärmassan.
  • Låt saften rinna av ordentligt, gärna i ca 15 minuter. Pressa lätt på bärmassan för att få ut så mycket saft som möjligt.
  • Häll tillbaka saften i en ren kastrull.
  • Tillsätt strösockret och citronsaften.
  • Koka upp saften och låt den sjuda i 10 minuter. Skumma av eventuellt skum som bildas på ytan.
  • Häll upp den heta saften i en kanna, eller flera rengjorda, varma flaskor eller burkar. Försegla genast flaskorna medan saften är varm.
  • Färdigt! Förvara saften svalt och mörkt. Oöppnade flaskor håller sig i flera månader. Öppnad flaska förvaras i kylskåp och bör konsumeras inom några veckor.
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Björnbärssaft

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar