I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på Biff Strindberg!
Jag är fullständigt kär i detta recept på Biff Strindberg! En biff täckt med äggula, senap och finhackad lök! Stekt i rikligt med smör och serverad med kalvsky och frasig stekpotatis.
Biff Strindberg är det kanske inte alla som känner till, och det är ju lite mystiskt då den är så himla god. Den ska ha varit mer populär förr i tiden men har nu fallit lite i glömska. Så bra att man kan göra den med detta recept!
Det sägs att August Strindberg själv var i Tyskland, och fått en liknande rätt serverad på en krog. När väl var tillbaka i Stockholm så bad han köksmästaren på sin lokala stamkrog att göra denna rätten. Så blev kanske rätten skapad!
Kort sagt så älskar jag detta recept på Biff Strindberg och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Biff Strindberg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st utskurna biffar
- 2 st gula lökar, finhackade
- 4 st äggulor
- 4 msk söt senap
- salt
- peppar
- lite vetemjöl
- 1 kg kokt potatis (som vi sedan steker)
- valfritt men riktigt gott: kalvsky till servering
- valfritt: persilja till servering
Instruktioner
- I en skål, blanda finhackad gul lök, äggulor och söt senap, tillsammans med salt och peppar som kryddning. Rör om till en smet.
- Skär potatisen i små klyftor och sätt på stekning i en stor panna med olja. Titta till under tiden följande steg görs. Tillsätt gärna lite smör när potatisen senare börjar bli färdig.
- Toppa biffarna med lökblandningen och sikta över lite vetemjöl, så att blandningen håller sig bättre på biffen.
- I en panna med olja, bryn smör och lägg biffarna i pannan med sidan med lökblandningen nedåt. Får biffarna inte plats allihop i pannan, stek två stycken åt gången. Stek i cirka 2,5 minut och vänd sedan för att steka andra sidan ungefär lika länge. Koka upp lite kalvsky i en kastrull, kryddad med lite salt och peppar till servering. Vispa under tiden.
- Färdigt! Toppa gärna med lite persilja, servera och njut!