I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på berberekrydda!
Berberekrydda är en eldig, klarröd, mycket aromatisk och smakrik kryddblandning, central för det etiopiska köket. Fantastisk som en rub för kött, fågel och fisk, en smaksättare för grytor, soppor och grönsaker. Berbere är en underbar allroundkrydda.
Berberekrydda är en central del av det etiopiska köket. Detta är en kryddblandning som är eldigt het och sprängfylld av smak! Gör berberekrydda hemma med detta enkla recept på kryddmixen!
Berbere är en het kryddblandning som är en integrerad ingrediens i det etiopiska köket. Både full av smak och värme, denna krydda är inte för svaga hjärtan – eller smaklökar.
Varje etiopiskt kök har sin egen version av denna kryddblandning. Vissa versioner av berberekrydda inkluderar mindre kända kryddor som nigellafrön, ajwain och korarima, en krydda som växer vilt i Etiopien. Men för detta recept på berberekrydda använder vi mer vanliga kryddor.
Receptet – Så gör du:
Berberekrydda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2 tsk korianderfrön
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk svartpepparkorn
- 2 st hela kryddpepparkorn
- frön av 4 gröna kardemummaskidor
- 4 st kryddnejlikor
- 5 st torkade röda chili i små bitar, rensade och med frön borttagna
- 3 msk paprikapulver
- 1 tsk salt
- ¼ tsk riven muskotnöt
- ¼ tsk kanel
- 1 tsk gurkmeja
Instruktioner
- I en tjock stekpanna över hög värme, rosta hela frön och hackad chili, skaka pannan regelbundet för att förhindra att de bränns, tills de doftar mycket, cirka 3 minuter. Överför till en skål och låt svalna helt.
- Mal de kylda kryddorna i en krydd- eller kaffekvarn. Tillsätt alla resterande malda kryddor och salt och mal ihop allt.
- Färdigt! Njut av din berberekrydda! Förvara i en lufttät behållare på en mörk plats.