I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på benfri kotlett i ugn!
Detta recept på benfri kotlett i ugn kryddas enkelt och ugnsbakas till mör och saftig perfektion. En fantastisk måltid alla dagar i veckan! Lätt att förbereda och perfekt saftiga.
Dessa ugnsbakade fläskkotletter utan ben är en favorit för många! Saltlaken håller kotletterna möra och ger mer smak, så har man tiden så är det värt att prova det.
Servera ugnsbakade fläskkotletter med vitlöksmos, stekt brysselkål och en krispig, grön sallad! Andra goda tillbehör är potatis, ris, broccoli, och blomkål.
Tjockare kotletter kommer att behöva extra tid medan tunnare kotletter tillagas snabbare. Använd en kötttermometer för att testa om den är klar. Fläskkotletter bör ha en innertemperatur på 63°C när de är färdiga.
Receptet – Så gör du:
Benfri kotlett i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st benfria fläskkotletter, cirka 2 cm tjocka
- 2 msk farinsocker
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk salt (om man hoppar över saltlaken)
- ½ tsk senapspulver
- ½ tsk paprikapulver
Saltlake (valfritt)
- 10 dl vatten
- 0,5 dl salt
- 2 msk farinsocker
- 1 tsk pepparkorn
Instruktioner
- Saltlake: Blanda ingredienserna till saltlake i en kastrull och låt koka upp. När socker och salt är upplöst, ta bort från värmen och svalna helt. Häll den kylda saltlaken över fläskkotletter och ställ i kylen i minst 30 minuter eller upp till 2 timmar. Ta sedan ut fläskkotletterna från saltlaken och torka av med en pappershandduk.
- Värm ugnen till 200°C.
- Om fläsket har fett på ena sidan, skär skåror i fettet.
- Blanda ihop kryddorna och gnid in över fläskkotletterna.
- Grädda i mitten av ugnen på en plåt klädd i bakplåtspapper på 200°C i 18-20 minuter.
- Ta ur ugnen och låt kotletterna vila i rumstemperatur i 5 minuter innan servering.
- Njut av dina benfria kotletter tillagade i ugn med valfria tillbehör!