I denna artikel ger jag ett jättegott och enkelt recept på hur man gör bearnaisesås sous vide!
Denna klassiska sås blir så väldigt enkel att göra med sous vide. Ingen övervakning behövs – bara blanda, och ge den en snabb visp eller mixa (som jag gjorde med min stavmixer) och du är klar.
Vinägerns lätta sting och den söta, anisliknande smaken av dragonen är perfekta tillsammans och gör denna sås en fantastisk topping för kött, fisk eller biff eller kyckling. Den här såsen är tjock nog att använda som smörgåspålägg också – perfekt för kyckling- eller kalkonmackor.
Bearnaise är en av de mest kända såserna någonsin. Och i princip är det bara smör, smör och lite äggula och syra. Men det är mest smör.
Normalt är bearnaise gjord från grunden ganska nervkittlande. En annan sak, du vill ju ha möjligheten att kunna servera såsen vid sidan av din perfekt tillagade och fortfarande varma varmrätt. Så det brukar alltid vara en stressig strävan att få allt klart på en gång.
Detta recept kommer att hjälpa dig oerhört. Genom att sous vide’a såskomponenterna, så kan du bara vänta in att det blir klart, och allt kommer till middagsbordet på en gång.
Också jättegod till rostad potatis! Du måste bara testa denna jättegoda bearnaisesås sous vide!
Receptet - Så gör du:
Bearnaisesås sous vide
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 0,5 dl vitt vin
- 2 msk hackad färsk dragon, delad
- 1 msk hackad salladslök
- Salt och nymalen svartpeppar
- 4 st äggulor
- 6 msk osaltat smör, smält och kylt till rumstemperatur
Instruktioner
- Ställ in ditt sous-vide-bad på 79ºC.
- Lägg vinäger, vin, dragon och salladslök i en stor kastrull. Krydda med salt och peppar. Koka upp på hög värme, sänk till en sjud och koka på medelhög värme tills den reducerats till 0,5 dl, cirka 5 minuter.
- Sila av vinägerblandningen genom en finmaskig sil i en liten skål. Låt svalna i 5 minuter.
- I en medelstor skål, vispa ihop äggulorna. Tillsätt den kylda vinägerblandningen och vispa ihop. Ringla i det smälta smöret under konstant vispning. Fortsätt vispa tills blandningen är slät.
- Överför äggblandningen till en stor vakuumpåse. Förslut påsen i sous-vide badet. Placera i vattenbadet och ställ in timern på 45 minuter.
- När timern går av, ta bort påsen från vattenbadet. Överför innehållet i påsen till en medelstor skål. Vispa eller använd en stavmixer för att blanda ihop såsen igen. Fortsätt att vispa eller blanda tills det är slätt.
- Rör ner resterande matsked dragon. Servera som komplement till kött, kyckling eller fisk. Obs: om den förvaras i kylskåp (håller sig upp till 1 vecka i förseglad behållare), värm upp igen genom att placera en förseglad påse med sås i varmt vatten. Du kan behöva vispa igen.
- Njut av denna goda bernaisesås sous vide!