Bästa ugnspannkakan – Recept

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på bästa ugnspannkakan.

Ugnspannkakor passar utmärkt till söndagsfrukost! De är lätta att göra och passar till allt.

Dessa ugnspannkakor var en av mina favoritfrukostar när jag växte upp, och jag har älskat att se den bli en av mina kusinbarns favoritfrukostar nu. De älskar hur dessa pannkakorna sväller upp i pannan medan de bakas i ugnen.

Toppa dem gärna med strösocker och sirap och de blir det bästa man kan smaka!

Pannkakorna gräddas i en plåt av metall eller gjutjärn, puffas upp i ugnen och faller sedan av när de svalnar.

Vi älskar att servera pannkakor med sirap och strösocker, men många gillar dem serverade med färskpressad citron, smör eller fruktpålägg.

På engelska kallar man ugnspannkakor för German pancakes – tyska pannkakor.

Det som gör pannkakor så fantastiska är att när du tillagar dem i en het form får du den där snabba höjningen av smeten som gör dina pannkakor riktigt fluffiga och lätta.

Ugnen står också för att karamellisera ytan, så att du får en fin, brynt yta på dina pannkakor. Men med ugnsbakade pannkakor måste du välja ett optimum av antingen superlätt och fluffig konsistens eller brynt, karamelliserad yta. Jag bestämde mig för att optimera den fluffiga, mjuka konsistensen, som enligt mig är mer avgörande för den övergripande smaken av pannkakor.

Jag har testat det här receptet flera gånger, och som ett resultat vet jag med säkerhet att dessa verkligen är de BÄSTA ugnsbakade pannkakorna någonsin!

Ingredienser (6 portioner)

  • 3 matskedar vitt socker
  • ½ tsk mald kanel
  • 0,8 dl smör
  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl universalmjöl
  • 1 msk florsocker

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220 grader C. I en liten skål, blanda ihop vitt socker och kanel; sätt åt sidan.
  2. Placera smör i en 27 centimeters ugnsform och värm i ugnen tills det smält. Vispa ägg och mjölk med en mixer eller visp. Häll i mjöl och vispa tills det är väl blandat. Häll smeten i den heta pannan. Strö på socker och kanel.
  3. Grädda i den förvärmda ugnen i 20 till 25 minuter, eller tills ugnspannkakan är puffig och gyllene. Pudra med florsocker; servera varm med dina favorittillbehör.
Bästa ugnspannkakan

Bästa ugnspannkakan

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på bästa ugnspannkakan. Ugnspannkakor passar utmärkt till söndagsfrukost! De är lätta att göra och passar till allt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 3 msk vitt socker
  • ½ tsk mald kanel
  • 0,8 dl smör
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl universalmjöl
  • 1 msk florsocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 220 grader C. I en liten skål, blanda ihop vitt socker och kanel; sätt åt sidan.
  • Placera smör i en 27 centimeters ugnsform och värm i ugnen tills det smält. Vispa ägg och mjölk med en mixer eller visp. Häll i mjöl och vispa tills det är väl blandat. Häll smeten i den heta pannan. Strö på socker och kanel.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i 20 till 25 minuter, eller tills ugnspannkakan är puffig och gyllene. Pudra med florsocker; servera varm med dina favorittillbehör.
Keyword Bästa ugnspannkakan

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning