I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på basilikaolja!
Denna otroligt goda basilikaolja tar bara 10 minuter att göra och är underbar tillsammans med sallader, rostat bröd eller grönsaker, eller tillsatt i en pasta! Riktigt snabb och enkel att göra, med enbart enkla ingredienser!
Att göra basilikaolja är snabbt och enkelt, och det kan förgylla så många olika typer av mat. Perfekt om man odlar egen basilika, men går även att göra på butiksköpt, färsk basilika. Jag blir riktigt glad av att ha den tillgänglig i köket till alla mina rätter.
Ringla exempelvis denna olja över grönsaksbiffar, en sallad, blanda ned den i pastan som en enkel sås, eller använd den för att doppa ner en bit rostat bröd i. Så gott!
Sammanfattningsvis så kan vem som helst göra denna basilikaolja, utan något behov av tidigare erfarenhet i köket! Allt med detta recept är verkligen riktigt smidigt och snabbt att göra, och jag hoppas att ni ska tycka om det!
Så, har ni lite basilika som ni vill göra något gott utav, så kan jag verkligen tycka att det är värt att göra denna olja! Rekommenderas, anvisningarna hittar ni här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Basilikaolja
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl färska basilikablad, tätt packade (eller 2 msk torkad basilika)
- 2,5 dl olivolja
- 3 msk färskpressad citronsaft
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Förbered ett isbad genom att hälla upp en skål med vatten och isbitar.
- Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt basilikabladen och i det kokande vattnet i 30 sekunder och ta sedan ut dem. Flytta snabbt över basilikabladen till isbadet.
- När bladen kallnat, torka basilikabladen ordentligt med hushållspapper.
- Lägg basilikan i en mixer eller mortel tillsammans med olivolja, salt, citronsaft och malen svartpeppar. Mixa tills det är slätt.
- Färdigt! Nu är basilikaoljan klar att serveras som den är, eller så kan man hälla den genom en sil med ostduk för att få en klar grön olja utan några bitar.
- Njut av din basilikaolja!
Hej …
Jag har inte testat receptet än , har några frågor först …
Jag undrar varför man ska förvälla basilikabladen innan man mixar med olja … förstärker det smaken ??
Och , är det viktigt att ha en smaklös olja ??
Tack på förhand 🤸♂️