I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på barnvänlig chokladtårta!
Denna chokladkaka är extra lämplig för barn. Den är enkel att göra och den har mindre socker än traditionella kakor. Tårtan är äggfri, och kan dessutom enkelt göras glutenfri och mjölkfri!
Denna tårta gjordes nyligen på min systersons 3-årskalas, och den blev faktiskt väldigt uppskattad! Fokus har varit att den ska vara väldigt enkel att göra, och den kräver bara basingredienser. Dessutom lägre i sockerinnehåll.
För mindre barn än så, cirka 1 år och uppåt eller så, byt ut chokladforstingen till färskost. Sockret i kakan skulle kunna bytas ut mot honung, och även äppelmos om man anpassar tillsammans med vattnet i receptet!
Allt med detta recept på barnvänlig chokladtårta är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att den kommer att uppskattas! Gör denna glutenfri tårta genom att ersätta mjölet med glutenfri mjölmix! För en mjölkfri tårta, använd en mjölkfri frosting!
Kort sagt så är den helt klart trevlig att göra, exempelvis till födelsedagskalaset. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Barnvänlig chokladtårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Tårtbottnar (ingredienser till 2 st)
- 3,5 dl vetemjöl (or eller fullkornsmjöl)
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- ¼ tsk salt
- 0,75 dl kakao
- 2,5 dl vatten
- 0,75 dl rapsolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk vaniljextrakt
Chokladfrosting
- 2,5 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl kakaopulver
- 0,5 dl florsocker
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C och smörj två runda springformar med 15 cm i diameter. Smörj väl på botten och sidorna. Har man bara en så kan man använda den två gånger istället!
- Tillsätt tårtbottnarnas ingredienser till en medelstor skål och vispa försiktigt för att kombinera. Fördela smeten mellan de förberedda kastrullerna, använd cirka 2,5 dl i varje panna.
- Grädda i mitten av ugnen 18-20 minuter eller tills mitten är fast. Försök att inte överbaka!
- Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler i 5 minuter, ta sedan försiktigt ut kakorna från springformarna. Låt svalna helt.
Chokladfrosting
- Tillsätt chokladfrostingens ingredienser till en medelstor skål. Rör ihop med en spatel tills det är jämnt blandat (och färgen är enhetlig).
- För att frosta, lägg den ena tårtbotten på ett fat. Tillsätt ⅓ av frostingen på toppen av kakan. Spackla sedan in tårtan över toppen och sidorna. Tillsätt strössel om så önskas.
- Färdigt! Förvara kallt till servering!