I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bananpannkakor med havregryn!
Här är ett ljuvligt gott och enkelt recept på bananpannkakor med havregryn. Ett enkelt och smidigt recept som går snabbt att göra, och som ger ljuvliga bananpannkakor varje gång.
Bananpannkakor med havregryn är en populär och nyttig maträtt, som görs genom att man blandar havregryn, banan, mjölk och ägg till en jämn smet. Därefter steker man smeten i en stekpanna tills den är gyllenbrun och krispig. Bananpannkakor med havregryn har en söt och mild smak, med en karaktäristisk konsistens som är både mjuk och krispig. De passar bra som en frukost eller ett mellanmål, och de är en utmärkt källa till kolhydrater och näringsämnen.
I allmänhet så passar bananpannkakor med havregryn bra för de flesta tillfällen med de flesta tillbehören. Detta recept är riktigt gott till frukosten eller brunchen vilken dag som helst i veckan. Servera gärna dessa bananpannkakor med lite nötter, och gärna lite extra skivad banan.
Det finns många bra anledningar till att göra dessa bananpannkakor med havregryn, förutom att de är så himla goda. För det första utgör de en nyttig och hälsosam maträtt, som är rik på bra energi och näringsämnen. Havregryn är en bra källa till fiber, proteiner och vitaminer, och banan är rikt på kalium och andra viktiga mineraler. Pannkakorna kräver heller inga speciella förberedelser eller kunskaper för att man ska kunna göra dem.
Förvara eventuella rester i kylen. Detta hjälper till att hålla pannkakorna fräscha och krispiga, och det förhindrar att de blir dåliga eller förlorar sin form. Bananpannkakor kan förvaras i kylskåpet i upp till några dagar, men det är bäst att äta dem så snart som möjligt efter att de har gjorts för att få den bästa smaken och kvaliteten. Innan du serverar pannkakorna efter att de varit i kylen, så kan du värma upp dem i en stekpanna eller i mikrovågsugn, så att de blir lite varmare och smakrikare.
Kort sagt så rekommenderar jag starkt detta recept på bananpannkakor med havregryn, så värda att göra! Helt klart perfekta att prova om du är intresserad av hälsosam och nyttig mat.
Receptet – Så gör du:
Bananpannkakor med havregryn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl havregryn
- 2 dl mjölk (komjölk eller exempelvis mandelmjölk etc.)
- 2 st ägg
- 1 st banan
Instruktioner
- Lägg havregryn, mjölk, ägg och mosad banan i en skål och blanda väl med en stavmixer tills det blir en fast smet. Tillsätt lite kanel för smaksättning om du vill, detta är frivilligt.
- Smörj under tiden en långpanna med lite smör.
- Stek pannkakorna i 2-3 minuter per sida tills de är gyllenbruna. Detta kan gå snabbt, så var försiktig så att du inte bränner dem!