I denna artikel delar jag med mig av så goda bananmuffins med choklad!
Det här är ett recept som jag har älskat att göra under året, och det har blivit en favorit både för mig och min familj. Det är något speciellt med kombinationen av saftiga bananer och smältande chokladbitar som gör dessa muffins oemotståndliga. Innan jag delar med mig av själva receptet, låt mig ta dig med på en kort resa genom några intressanta och användbara fakta om detta klassiska bakverk.
Förutom den underbara smaken har bananer en extra fördel i bakverk – de ger naturlig sötma och saftighet. Detta innebär att du kan minska mängden socker och fett i ditt recept och ändå njuta av ett saftigt och smakrikt resultat via bananmuffins!
Choklad är en annan härlig ingrediens i detta recept. Choklad ger en härlig kontrast till den naturliga sötman från bananerna och bidrar med sin rika, krämiga smak. För att få det bästa resultatet i dina muffins är tycker jag om en lite mörkare choklad. Chokladen smälter under gräddningen och skapar små smälta chokladbitar som gör muffinsen extra lockande!
Bananmuffins med choklad är mångsidiga och passar för olika tillfällen. De kan serveras som en del av en härlig frukost, som ett mellanmål, eller som en efterrätt vid speciella tillfällen. Du kan också experimentera med receptet genom att lägga till nötter, torkad frukt eller andra smaksättningar som du gillar.
Så nu när du har en bakgrund till detta utsökta bakverk, är det dags att gå vidare till själva receptet. Följ bara stegen noggrant, och snart kommer du att kunna njuta av dessa underbara bananmuffins med smältande chokladbitar. Lycka till i köket, och jag hoppas att du och dina nära och kära kommer att älska dem lika mycket som vi gör!
Receptet – Så gör du:
Bananmuffins med choklad
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk malen kanel
- 3 st mogna bananer mosade
- 1,25 dl strösocker
- 0,5 dl flytande honung
- 1 st ägg rumstempererat
- 80 g smör
- 1 msk mjölk
- 0,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
- 2,5 dl choklad i små bitar ex. knappar
Instruktioner
- Börja med att förvärma din ugn till 200 grader Celsius. Du kan använda en muffinsplåt med pappersformar eller förbereda en plåt med cirka 12 normalstora muffinsformar.
- I en skål siktar du ihop vetemjöl, bakpulver, salt och kanel. Låt detta blandas väl och ställ sedan åt sidan.
- I en större skål, kombinerar du de mosade bananerna med strösocker, honung, ägg, smält smör, mjölk och vaniljextrakt eller vaniljsocker. Du vill ha en jämn smet, så blanda väl. Tillsätt sedan den hackade chokladen och rör försiktigt så att den fördelas jämnt.
- Skopa upp smeten i muffinsformarna och fyll dem nästan till toppen.
- Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i 5 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader Celsius och grädda i ytterligare 13-15 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
- Dina muffins är klara! Låt dem svalna i 5 minuter i muffinsformarna innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt. Du kan förvara muffinsen täckta i rumstemperatur i 3-4 dagar eller i kylskåp i upp till 1 vecka.