Bananmuffins för barn – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bananmuffins för barn!

Enkla bananmuffins för barn och bebisar gjorda med enkla ingredienser, klara på bara 30 minuter. Dessa bananmuffins för barn är mjuka och saftiga och blir en läcker barnmat för spädbarn sex månader och uppåt, inklusive småbarn, äldre barn och även vuxna!

Barn älskar bananer som fingermat och de älskar också att det ingår i andra bakverk. Eftersom dessa mini-bananmuffins för barn är så mjuka , är de perfekta för små händer och barn och bebisar utan tänder som bara försöker lära sig att tugga. Servera exempelvis som frukost, mellanmål eller plockmat när du är på språng.

För att göra detta recept för babybananmuffins är väldigt enkelt, du behöver ingen speciell utrustning, bara en gaffel och en skål. Cirka 15 minuter att göra smeten för dessa bananmuffins för barn och bebisar, och ytterligare 15 minuter för att grädda dem i ugnen.

Bananmuffins för barn

Receptet – Så gör du:

Bananmuffins för barn

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Enkla bananmuffins för barn och bebisar gjorda med enkla ingredienser, klara på bara 30 minuter. Dessa bananmuffins för barn är mjuka och saftiga och blir en läcker barnmat för spädbarn sex månader och uppåt, inklusive småbarn, äldre barn och även vuxna!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 21 muffins

Ingredienser
 

  • 1 st ägg
  • 2 st medelstora bananer
  • 4 msk smör, smält (olja är ett annat alternativ)
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl sirap eller lönnsirap
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk citronsaft (eller äppelcidervinäger)
  • ¼ tsk havssalt (valfritt)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Förbered alla ingredienser, du bör ha dem klara innan du börjar med receptet. Det sparar tid och undviker att bananen blir brun när den väl är mosad.
  • Mosa bananen med en gaffel, vispa i det smälta smöret och ägget, blanda med din gaffel tills det blandas.
  • Tillsätt de torra ingredienserna (förutom bakpulver), samt sirapen och blanda igen ordentligt.
  • Tillsätt bakpulver och citronsaft och ge degen en mjuk omrörning (mixa inte för mycket).
  • Överför muffinsdegen till minimuffinsformar eller muffinspapper och fyll tre fjärdedelar (3/4). Du behöver inte smörja formen.
  • Grädda i 13-15 minuter på 180°C tills de är gyllenbruna.
  • När de är gräddade, försök inte ta ut dem direkt från muffinsformen. Låt svalna i minst 10 minuter. De kommer lätt att lossna. Njut varma eller frys in till senare!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bananmuffins för barn

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar