Banankaka utan socker – Recept

4.7/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka utan socker!

Här är ett gott och nyttigare recept på banankaka utan socker. Banankaka är ett av de där klassiska, helt amerikanska komfortmatsrecepten som fyller hela huset med värme och bara tycks gör allt så mycket bättre. Denna banankaka helt utan tillsatt socker är ren magi!

Det här receptet har alla kännetecken för klassiskt bananbröd – det är fluffigt, saftigt, och har en god, söt, banansmak, fastän banankakan är helt fri från raffinerat socker.

Istället för raffinerat socker, så är detta bananbröd naturligt sötat med honung eller lönnsirap, som erbjuder vissa spår av näringsämnen som vitt, raffinerat socker inte gör.

Jag älskar denna banankaka utan raffinerat socker och tycker det är så enkel och smidig att göra! Helt klart värd att göra!

Banankaka utan socker

Receptet – Så gör du:

Banankaka utan socker

4.7/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett gott och nyttigare recept på banankaka utan socker!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme 5 minuter
Portioner 1 banankaka

Ingredienser
 

  • 0,75 dl smält kokosolja eller extra virgin olivolja
  • 1,25 dl honung eller lönnsirap
  • 2 st ägg
  • 2 st stora mosade bananer
  • 0,5 dl valfri mjölk eller vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald kanel
  • 4 dl vitt vetemjöl eller vitt fullkornsmjöl
  • Helt valfritt: 1 dl valfri nötblandning eller russin

Instruktioner

  • Värm ugnen till 165 grader Celsius och smörj en 22×12-cm brödform.
  • I en stor skål, vispa olja och honung tillsammans med en visp. Tillsätt äggen och vispa väl, vispa sedan i de mosade bananerna och mjölken. Om din kokosolja stelnar vid kontakt med kalla ingredienser, låt bara skålen vila på en varm plats i några minuter, som ovanpå din spis, eller värm den i cirka 10 sekunder i mikrovågsugnen.
  • Tillsätt bakpulver, vanilj, salt och kanel och vispa ihop. Byt till sist till en stor sked och rör ner mjölet, bara så det precis blandas. Vissa klumpar är ok!
  • Häll smeten i din smorda brödform och strö lätt över kanel.
  • Grädda i 55 till 60 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren (vanligtvis efter 55 minuter).
  • Låt banankakan svalna i brödformen i minst 10 minuter. Du kan behöva köra en smörkniv runt kanterna för att lossa brödet från formen.
  • Lägg försiktigt över banankakan på ett galler för att låta svalna innan du skär upp.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Banankaka utan socker, Sockerfri banankaka

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar