I denna artikel ger jag mitt bästa recept på banankaka utan bikarbonat!
Otroligt saftig banankaka med härlig banansmak och en mör smulig konsistens gjord utan bikarbonat eller bakpulver! Rör ihop den på bara några minuter med mogna bananer och några få andra basingredienser!
Ingen bikarbonat? Inget problem! Du behöver det inte för att göra denna fantastiska banankaka! Du kan göra denna enkla banankaka utan bikarbonat eller bakpulver.
Denna banankaka blir givetvis lite kompaktare, men så lätt och fluffig som den kan bli, och packad med djärv banansmak och en touch av värmande kanel.
Normalt sett används bikarbonat i banankaka. Men för ett tag sedan var jag inte bikarbonat och var fast besluten att göra bananbröd ändå. Då gjorde jag detta recept som blev hur bra som helst!
Banankaka är ett av mina favoritsätt att njuta av mogna bananer. Som de flesta snabba kakor är banankaka superenkelt att göra och kräver väldigt få ingredienser.
Testa gärna detta recept nedan på banankaka utan bikarbonat, jag tror inte du blir besviken!
Receptet – Så gör du:
Banankaka utan bikarbonat
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st mogna bananer, mosade
- 1,25 dl strösocker
- 1,25 dl farinsocker
- 120 g osaltat smör, rumstempererat
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 3,5 dl vetemjöl, siktat
- 1 tsk kanel
- ¼ tsk salt
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Smörj en brödform.
- I en stor bunke, vispa smör och socker tills färgen blir ljus och konsistensen fluffig.
- Tillsätt ägg, bananer och vaniljsocker tills det precis blandas.
- Tillsätt gradvis siktat vetemjöl, kanel och salt tills det precis blandas. Blanda inte för mycket. Valfritt: tillsätt nötter och rör om.
- Häll smeten i den förberedda brödformen. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 55 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i banankakan kommer ut ren.
- Låt svalna på galler. Skiva upp och servera!