Banankaka med kakao – Recept

4.4/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka med kakao!

Kakao ger denna banankaka en djup chokladsmak, med en konsistens som är saftig och mjuk. Ett riktigt gott recept på banankaka med kakao.

Jag brukar tänka på banankaka som något lätt att äta till frukost. Den här banankakan med kakao är dock så god att du verkligen skulle kunna toppa det med en en skopa vaniljglass och kalla det efterrätt.

Kakaopulvret ger den en djup chokladsmak, och jag älskar verkligen detta recept på banankaka med kakao. Testa gärna enligt receptet nedan!

Banankaka med kakao

Receptet – Så gör du:

Banankaka med kakao

4.4/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka med kakao! Kakao ger denna banankaka en djup chokladsmak, med en konsistens som är saftig och mjuk. Ett riktigt gott recept på banankaka med kakao.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 10 minuter
Totalt 1 timme 20 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 120 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 st bananer, mosade och gärna mogna
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en medelstor skål, kombinera mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Vispa tills det inte finns några fler klumpar i kakaopulvret och blandningen är väl blandad. Sätt åt sidan.
  • Vispa smöret och sockret i en stor skål tills det är ljust och fluffigt, 2 till 3 minuter. Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl efter varje gång. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa försiktigt tills det precis blandas.
  • Tillsätt bananer, gräddfil och vaniljsocker och vispa på låg hastighet för att kombinera.
  • Häll smeten i den förberedda brödformen och fördela jämnt med en spatel. Grädda på 175°C i mitten av ugnen tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut fri från deg, cirka 1 timme och 10 minuter.
  • Låt banankakan vila i formen i cirka 10 minuter, kör en trubbig kniv runt kanterna för att lossa, vänd sedan ut den på ett galler för att svalna helt.
  • Njut av din banankaka med kakao!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Banankaka med kakao

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar