I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka med kakao!
Kakao ger denna banankaka en djup chokladsmak, med en konsistens som är saftig och mjuk. Ett riktigt gott recept på banankaka med kakao.
Jag brukar tänka på banankaka som något lätt att äta till frukost. Den här banankakan med kakao är dock så god att du verkligen skulle kunna toppa det med en en skopa vaniljglass och kalla det efterrätt.
Kakaopulvret ger den en djup chokladsmak, och jag älskar verkligen detta recept på banankaka med kakao. Testa gärna enligt receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Banankaka med kakao
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakaopulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 120 g osaltat smör, rumstempererat
- 2,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 st bananer, mosade och gärna mogna
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en medelstor skål, kombinera mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Vispa tills det inte finns några fler klumpar i kakaopulvret och blandningen är väl blandad. Sätt åt sidan.
- Vispa smöret och sockret i en stor skål tills det är ljust och fluffigt, 2 till 3 minuter. Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl efter varje gång. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa försiktigt tills det precis blandas.
- Tillsätt bananer, gräddfil och vaniljsocker och vispa på låg hastighet för att kombinera.
- Häll smeten i den förberedda brödformen och fördela jämnt med en spatel. Grädda på 175°C i mitten av ugnen tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut fri från deg, cirka 1 timme och 10 minuter.
- Låt banankakan vila i formen i cirka 10 minuter, kör en trubbig kniv runt kanterna för att lossa, vänd sedan ut den på ett galler för att svalna helt.
- Njut av din banankaka med kakao!
Jag bakar inte normalt, men denna klarade
t .o.m jag av, och det blev gott