I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka med filmjölk!
Här är ett riktigt saftigt, enkelt och gott recept på banankaka med filmjölk. Ta vara på mogna bananer med detta riktigt goda recept på banankaka, där filmjölken ger riktigt god smak och riktigt fin konsistens!
Banankaka är en riktig favorit hemma hos mig. Perfekt när man har några bananer som håller på att bli för mogna. Denna banankaka med filmjölk tycker jag är god när som helst under dagen, till frukost såväl som till mellanmål eller efterrätt.
Kort sagt älskar jag denna banankaka med filmjölk och tycker den är riktigt värd att göra. Snabb, god, och enkel, och utan några komplicerade ingredienser. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Banankaka med filmjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 80 g smör, rumstempererat
- 2 st bananer, mogna
- 0,5 dl filmjölk
- 2,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- I en skål, rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- I en stor skål, vispa ihop det rumstempererade smöret tillsammans med strösockret, gärna med elvisp. Knäck ner ett ägg i taget och vispa in det. Tillsätt sedan filmjölk och rör om. Tillsätt sedan mjölblandningen och rör om.
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ned i smeten.
- Smörj och bröa en brödform eller sockerkaksform och tillsätt smeten.
- Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Man kan göra tandpetartestet där en tandpetare som sticks ned inte ska vara degig, då är kakan klar.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund innan den skärs upp.
- Njut av din banankaka med filmjölk!