Här kommer mitt absolut bästa recept på banancookies – en favorit jag gör om och om igen, gärna för att få användning av övermogna bananer!
Jag älskar verkligen dessa cookies och tycker de är lite bortglömda favoriter fler borde testa på. Vem älskar exempelvis inte en god banancookie till kaffet eller téet?
Banan är en frukt som ofta finns hemma hos många och som också kan användas till bakning. Banancookies är ett enkelt och gott bakverk som passar både till fikat och som ett mellanmål.
Förvara lufttät så håller sig dessa kakor goda och saftiga i flertalet dagar, perfekt till hela arbets- eller skolveckan.
Dessa kakor är enkla att göra och tar inte lång tid att baka. Perfekta att ta med sig som en liten efterrätt på picknicken, som mellanmål på jobbet eller som en liten sötsak på kvällen.
Hoppas ni njuter lika mycket av dessa goda banancookies som vi här hemma gör! Trevlig bakning, det kommer dofta ljuvligt efteråt! Ha det fint!
Receptet – Så gör du:
Banancookies
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st mogna bananer, mosade
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 0,75 dl rapsolja
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- Blanda de mosade bananerna med havregryn, vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.
- Tillsätt rapsolja, strösocker och vaniljsocker och blanda väl.
- Forma degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Platta till bollarna något med handflatan eller med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kakorna har fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt svalna något på plåten innan du tar bort dem och låter dem svalna helt på ett galler.
- Servera och njut av dina härliga banancookies!