I denna artikel ger jag mitt bästa recept på bananbröd utan socker!
Detta är det bästa saftiga bananbrödet utan socker, som är så gott att du inte ens tror att det är hälsosamt! Du kommer att älska detta lättlagade hälsosamma, sockerfria bananbrödsrecept.
Jag rekommenderar starkt detta recept på bananbröd utan socker. Perfekt om man har några bananer som håller på att bli övermogna. När de blir övermogna brukar jag slänga in dem i frysen för att sedan göra detta bananbröd.
Det här är faktiskt mitt favoritrecept på bananbröd utan socker genom tiderna. Det är saftigt och fullt av rik banansmak. Din sökning efter det perfekta sockerfria bananbrödsreceptet slutar här!
Testa gärna! Jag gillar att laga båda i förväg för snabba frukostar och mellanmål till min familj.
Jag mosar alltid mina bananer i en separat skål med en gaffel. Du kan även mosa bananerna med hjälp av en stavmixer.
Receptet – Så gör du:
Bananbröd utan socker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 75 g osaltat smör (eller kokosolja)
- 1,2 dl honung (eller ren lönnsirap)
- 3,5 st stora eller 5 medelstora bananer, mogna
- 2 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk kanel
- 1 tsk vaniljextrakt
- 4,75 dl vitt fullkornsmjöl, eller vetemjöl, eller vanligt fullkornsmjöl
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader Celsius. Smörj en 25×10-centimeters brödform med smör eller margarin. Lägg ett ark bakplåtspapper över botten och ut över långsidorna, men det behöver inte täcka hela brödformen. Det ska bara vara där så det är enklare att plocka ut bananbrödet senare.
- Smält smöret i en stor glasskål i mikron (eller smält smöret i en kastrull på spisen och överför till en stor mixerskål).
- Tillsätt honung och mosad banan i skålen och vispa ihop. Vispa i äggen, ett åt gången.
- Tillsätt bakpulver, salt, kanel och vanilj i skålen. Vispa tills mycket väl blandat.
- Tillsätt mjölet och blanda med en spatel tills det precis blandas. Du vill att allt mjöl ska ingå i smeten, men försök att inte blanda för mycket.
- Överför smeten till den förberedda bakformen. Grädda i 55-65 minuter tills en tandpetare som sticks in i mitten av brödet kommer ut ren och degfri. Kontrollera bananbrödet efter 35 minuter och täck löst med folie efter behov för att förhindra att toppen blir bränd och för gyllenbrun.
- Låt brödet svalna i formen i 10 minuter och överför det sedan till ett galler för att avsluta kylningen.
- Njut av ditt bananbröd utan socker!