I denna artikel delar jag med mig av det bästa receptet jag testat på ätbar kakdeg (cookie dough)!
Du kan äta den som den är eller använda den som en topping till glass eller andra desserter. Så himla god och så enkel. Inte konstigt att amerikanerna älskar ätbar kakdeg!
Testa gärna att byta ut chokladen mot exempelvis hackade nötter, eller russin, om så önskas!
Det är inte bara väldigt gott, utan också hur enkelt som helst att göra. Inom loppet av 15 minuter kan du ha en skål full med den bästa ätbara kakdegen redo att avnjutas. Ingen ugn eller liknande behövs heller, allt görs på ett kick!
Förvara eventuella rester i en lufttät behållare eller i en påse i kylskåpet. Där kan den hålla sig fräsch i upp till en vecka.
Med detta sagt så hoppas jag att ni ska tycka om detta recept lika mycket som jag gör! Ha det gott och njut av denna goding!
Receptet – Så gör du:
Ätbar kakdeg (cookie dough)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g osaltat smör, rumstemperatur
- 1 dl farinsocker
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk mjölk eller grädde
- ½ tsk vaniljextrakt
- ¼ tsk salt
- 1,5 dl vetemjöl
- 50 g chokladbitar (exempelvis chokladknappar)
Instruktioner
- I en stor skål, blanda ihop smör, farinsocker och strösocker tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt vaniljextrakt och mjölk/grädde till smeten och rör om väl.
- I en separat skål, blanda vetemjöl och salt. Tillsätt sedan den torra blandningen till smeten och blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat.
- Tillsätt chokladbitarna (eller annan favoritfyllning) till degen och blanda väl för att fördela fyllningen jämnt.
- Forma degen till små bollar eller ät den direkt med en sked, eller servera med exempelvis glass!
Tillsätt 3msk panko för en mer krispig smet
Hej jättebra recept jag tyckte bara att det behövdes lite mer mjöl