I denna artikel ger jag mitt bästa recept på aroniasylt!
Här är ett toppenrecept på aroniasylt som är gott till rostat bröd, kex och ostar, eller varför inte glass? Med en liten nypa kanel så tycker jag aroniabärssyltens förhöjs till en alldeles ljuvlig blandning som är gott till det mesta.
Jag tycker om aroniabär och har tidigare skrivit ett recept på aroniasaft och torkade aroniabär. Självklart går det även att göra sylt på aroniabär, och detta recept tycker jag blir riktigt bra!
Du kan använda i princip vilka glasburkar som helst som kan stängas och göras lufttäta.
För bästa hållbarheten på din aroniasylt, så rekommenderar jag att sterilisera burkarna. Även de minsta bakterierna förökar sig sakta men säkert i en burk. Här är en guide till hur du steriliserar burkar!
Aroniabär är verkligen packade med vitaminer och annat bra innehåll. Därför gillar jag att ta tillvara på dem till max, genom olika recept.
Receptet – Så gör du:
Aroniasylt
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg aroniabär
- 1 kg socker, eller mer efter smak
- 1 msk citronsyra
- 5 dl vatten
- 1 nypa kanel
Instruktioner
- Tvätta och rengör aroniabären, ta bort diverse kvistar och så vidare. Skölj av dem.
- Mosa aroniabären i en form. Koka upp en tjock massa av socker och vatten och lägg till de mosade bären tillsammans med kanelen.
- Sjud sylten på svag värme tills den tjocknar till en fin konsistens. Blanda den till sist den med 1 msk citronsyra och ta bort den från värmen.
- Efter 8-10 minuter, när den svalnat en aning, häll aroniasylten i rena, torra och varma burkar medan sylten fortfarande är varm. Stäng burkarna och förvara dem svalt.
Fantastiskt gott!Även provat som smaksättare i naturell yoghurt, supergott!
Klockrent recept