I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelgröt!
Äpple och kanel är en av de ljuvligaste kombinationerna i köket, och den tar vi vara på i detta recept på äppelgröt. Detta är en ljuvlig frukost eller mellanmål som gör gott för kroppen.
Denna äppelgröt med kanel är en perfekt hälsosam frukost och håller dig mätt hela morgonen.
Äppel- och kanelgröt är ett bra sätt att få en ny smakkombination i din veckofrukost. Skärpan hos äpplena och sötman hos kanelen förenas för att skapa en riktig själsvärmande och rejäl smak.
Du kan servera som den är eller också inkludera några valnötter och en klick honung för en extra speciell start på morgonen. Och om du har bråttom, anpassa den här grötmetoden genom att bara ha in havregrynen och mjölken på hög värme i mikrovågsugnen i två till tre minuter.
Jag gillar att hacka äpplena i rätt små bitar, men det är en fråga om preferenser. Du kan hacka dem i lite större bitar om du gillar det, eller helt enkelt testa dig fram!
Receptet – Så gör du:
Äppelgröt med kanel
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl mjölk
- 1 msk honung
- 1 st äpple eller 1/2 äpple, skalat, urkärnat och hackat bitar av önskad storlek
- ½ tsk kanel
Instruktioner
- Värm mjölken i en kastrull tills den börjar bubbla. Tillsätt havregryn och låt koka i 5 minuter eller tills mjölken har absorberats.
- Tillsätt honung och äpple i en separat kastrull på låg värme och låt mjukna och karamellisera i några minuter.
- Häll upp gröten i en skål och toppa med äpplena.
- Strö över lite extra kanel och servera med gärna med mer mjölk.
- Njut av din goda äppelgröt med kanel, önskar en bra start på dagen!