I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på apelsinsås till anka!
Denna sås tillåter att man kombinerar den rika, läckra smaken av rostad anka med en söt och syrlig twist. Resultatet är en sensation av smaker som känns helt perfekta att serveras ihop!
Denna apelsinsås tar ankkött till nästa nivå. Kombinationen av apelsinsås och anka har sitt ursprung i Frankrike, och det är en väl beprövad kombination av smaker!
Häll inte såsen över ankan före serveringen, för att hålla ankan så knaprig och krispig som möjligt fram till serveringen!
Kort sagt så är ju anka och apelsin en beprövad och vinnande kombination. Det är en blandning av smaker som verkligen kommer till sin rätt med denna goda apelsinsås!
Sammanfattningsvis så gillar jag att både göra och bjuda på detta recept, som passar helt förträffligt bra ihop med anka. Alla dess anvisningar med instruktioner och ingredienser hittas här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Apelsinsås till anka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 dl apelsinjuice
- 3 dl vatten
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 tsk rörsocker
- 2 msk köttfond
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- maizena/majsstärkelse
- 2 msk smör
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser förutom smöret och maizena till en kastrull.
- Låt koka upp och sedan sjuda i 10-12 minuter. Red sedan såsen med maizena/majsstärkelse tills den blir lagom tjock i konsistensen.
- Tillsätt smöret och rör om tills att det smält.
- Färdigt! Njut av din apelsinsås till anka!