I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikanska pannkakor med filmjölk!
Supergoda amerikanska pannkakor med filmjölk blir enkelt, snabbt och ljuvligt gott med detta recept. Allt som krävs är filmjölk och några andra vanliga ingredienser!
Dessa amerikanska pannkakor är riktigt fina i konsistensen och mycket av det är tack vare filmjölk. Ända sedan jag testade det så gillar jag verkligen att göra amerikanska pannkakor med filmjölk.
Jag gillar att servera dem med lite bär, eller skivad banan, honung, eller varför inte lite blåbär och jordgubbar? Möjligheterna är givetvis många fler än så!
Kort sagt älskar jag dessa amerikanska pannkakor med filmjölk och tycker detta receptet blir riktigt bra. Så värt att göra, testa gärna receptet med anvisningar nedan!
Receptet – Så gör du:
Amerikanska pannkakor med filmjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 75 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 4 dl filmjölk
- 2 msk strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st liten nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
Instruktioner
- Smält smöret antingen i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Så fort det smält, ställ undan så det svalnar i rumstemperatur.
- I en skål, blanda de torra ingredienserna genom att röra om, alltså mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och en liten nypa salt.
- I en annan skål, vispa äggen tillsammans med filmjölk och det smälta smöret.
- Kombinera innehållet i de båda skålarna genom att röra om till en enhetlig smet.
- Tillsätt lite smör i en stekpanna och värm upp, och tillsätt strax under 1 dl av smeten åt gången. Stek pannkakan ungefär 1,5 minut på varje sida, resultatet vi eftersöker är en gyllenbrun och fint fluffig pannkaka! Repetera för all smet, och flytta över färdiga pannkakor till en tallrik. Tillsätt mer stekfett när det behövs allteftersom.
- Njut av dina amerikanska pannkakor med filmjölk!