I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på amerikansk chokladtårta. Denna chokladtårta är fylld med god chokladsmak och en jättegod klassisk amerikansk chokladfrosting som är enkel att göra!
Denna chokladkaka är saftig, chokladfull perfektion. Det här är chokladkakan du jag alltid drömt om!
Jag har letat efter ett bra recept på chokladkaka i flera år. Jag har hittat det i och med detta amerikanska recept. Min sökning har avslutats och nu har jag receptet som jag vill dela med mig av till er.
Den här kakan är saftig och har den perfekta smuligheten. Sen jag hittade detta receptet så kan jag nästan inte tänka mig att göra en chokladkaka med något annat recept. Det är så enkelt att göra. Det är vansinnigt gott.
Receptet – Så gör du:
Amerikansk chokladtårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
Tårtbottnarna
- 7,5 dl vetemjöl
- 7,5 dl strösocker
- 3 dl kakaopulver
- 4 st ägg
- 1 msk bakpulver
- 1 ½ tsk salt
- 4 dl mjölk med 2 msk vitvinäger iblandat och som fått stå i 5 minuter
- 3,75 dl varmt vatten
- 1,25 dl vegetabilisk olja (ex. rapsolja)
- 2 tsk vaniljextrakt
- smör och mjöl för att smörja kakformen
Frosting
- 3,75 dl smör rumstempererat
- 225 g färskost mjukad
- 3,75 dl kakaopulver
- 3 tsk vaniljextrakt
- 15 dl strösocker
- ca 0,5 dl mjölk efter behov
Instruktioner
Tårtbottnarna
- Värm ugnen till 175 grader Celsius. Smöra tre lika stora, runda ugnstårtformar och pudra med mjöl. Knacka bort överskottet av mjöl.
- Blanda 4 dl mjölk med 2 msk vitvinäger och låt stå i 5 minuter.
- Blanda samman mjöl, socker, kakao, bakpulver, och salt med en visp på låg hastighet, tills det blandas.
- Tillsätt ägg, vinägermjölken, varmt vatten, olja och vanilj. Vispa på medelhastighet tills smeten är slät. Detta bör ta bara ett par minuter.
- Fördela smeten mellan de tre ugnstårtformarna. Det tar ungefär 7,5 dl av smeten för att fördela jämt. Om du bara kan göra 1-2 åt gången, kan du göra dem i olika omgångar.
- Grädda i 30-35 minuter på 175 grader graders ugn tills en tandpetare som sticks in i en av tårtorna kommer ut ren.
- Kyl i formen i 10 minuter, och vänd sedan uta på galler och låt svalna helt.
- Gör nu frostingen och bygg dina tre lager av kakan med frosting mellan varje. Spackla in tårtan med frosting.
Frosting
- I en stor skål, vispa ihop smör och färskost tills det är fluffigt. Använd en stavmixer för bästa resultat.
- Tillsätt kakaopulver och vaniljextrakt. Vispa tills det blandas.
- Vispa i strösocker, 2,5 dl i taget. Tillsätt mjölk efter behov för att få en bredbar konsistens. Frostingen ska vara väldigt tjock och kommer att tjockna ännu mer om den står i kylen.
- Spackla in din chokladkaka i frostingen.