I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikansk äppelkaka!
Detta recept på amerikansk äppelkaka med inspiration från USA ger en härligt saftig, enkel och smakrik äppelkaka som alla uppskattar!
Denna mjuka, fluffiga och goda amerikanska äppelkaka kombinerar goda smaker från äpple, kanel, mandel, och sockerkaka som fungerar perfekt ihop.
Mandeln ger lite crunch till en annars riktigt mjuk och saftig amerikansk äppelkaka som jag verkligen tycker är en smaksensation.
Kort sagt älskar jag denna amerikanska äppelkaka och tycker det är ett riktigt bra recept. Testa gärna enligt anvisningarna nedan!
Receptet – Så gör du:
Amerikansk äppelkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Äppelkakan
- 3,75 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 dl strösocker
- 1 st stort rött äpple, skalat och grovt hackat
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,25 dl rapsolja
- 1,25 dl grekisk yoghurt
Toppingen
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 1 msk smör, smält
- 1 dl mandelspån
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C. Smörj och klä en rund kakform, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
- I en stor skål, blanda mjöl, bakpulver, socker, och vaniljsocker. Tillsätt hackat äpple och rör om för att kombinera ingredienserna i skålen.
- Tillsätt ägg, olja och yoghurt i en separat skål. Vispa hastigt bara för att bryta upp äggulorna.
- Tillsätt skålen med våta ingredienser till skålen med torra ingredienser, och blanda försiktigt tills att allt blandas. Se dock till att du inte överblanda. Häll smeten i den förberedda formen.
- För att göra kanel- och mandeltoppningen, kombinera kanel, socker, smör och mandelspån. Blanda ihop tills det blidas saftiga klumpar. Strö toppingen över tårtsmeten.
- Grädda kakan i cirka 30-35 minuter. Man kan kontrollera att kakan är klar när en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
- Ta ut ur ugnen och flytta över kakan till ett galler för att låta svalna helt.
- Njut av din amerikanska äppelkaka!
Jättegod o saftig.
Bjudit den flera gånger och alla har velat ha receptet. Toppenkaka👌