Få till en riktigt härlig älgfransyska i ugn med detta trevliga recept!
En otroligt god älgfransyska i ugn som går enkelt och smidigt att göra. Servera exempelvis kokt potatis eller potatismos, en skysås och en god grönsallad!
Denna älgfransyska i ugn blir perfekt saftig och god, och det är så smidigt att tillaga med hjälp av ugnen. Det mesta gör sig självt i ugnen, vilket ger tid till att göra annat.
Detta recept är perfekt till en fin bjudning eller en lugn dag. Uppskattas verkligen av alla och får älgköttet att komma till sin rätt!
Hoppa inte över att låta köttet vila i folie efter tillagningen i ugnen! Att låta köttet vila i sin eftervärme är att det behåller saftigheten mycket finare. Detta ger en godare och mer smakrik älgfransyska!
Detta recept på älgfransyska är verkligen toppen, och jag kan varmt rekommendera att man ger det ett försök. Mitt favoritsätt att tillaga detta goda kött i ugnen helt enkelt. Receptet med alla dess instruktioner hittar ni precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Älgfransyska i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 kg älgfransyska (eller större bit)
- 2 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
- 2,5 msk smör till stekning
- grovhackade timjankvistar
- vatten
Instruktioner
- Putsa älgfransyskan fri från hinnor, och om möjlighet finns, bind upp den om den är ojämn.
- Sätt ugnen på 180°C. Medan den värms upp, smält smöret i en stekpanna på spisen och bryn älgfransyskan i smöret i den heta pannan, så den får fin färg över hela ytan.
- Salta och peppra köttet över hela ytan. Tillsätt en liten skvätt vatten till en ugnsform som ska ligga under fransyskan. Flytta över fransyskan så den ligger på ett galler ovanpå ugnsformen. Stick in en köttermometer som når den innersta delen av köttet. Toppa med några grovhackade timjankvistar.
- Låt tillagas i mitten av ugnen vid 180°C tills att inntertemperaturen visar 65°C på köttermometern, cirka 1-1,5 timme. Håll uppsikt och tillsätt nya skvättar vatten när det börjar torka ut.
- Ta ut ur ugnen och linda in i aluminiumfolie och låt vila. En tumregel är att låta köttet vila 10 minuter per 200 gram för en riktigt bra saftighet.
- Färdigt! Servera och njut av din älgfransyska!
Mkt bra recept och enkelt. 😋 god
Såå gott. Gjorde en pepparsky med fyra olika peppar.