I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äggstanning utan mjölk!
Detta är en riktigt bra äggstanning utan mjölk, som är helt fenomenal för pajer. Denna mjölkfria äggstanning går även riktigt snabbt att göra, vilket bara gör den ännu bättre!
Oavsett varför man vill undvika mjölk i äggstanning så är detta recept räddaren. Jag märkte att i princip alla recept på äggstanning innehöll mjölk eller grädde, så därför ville jag snabbt ändra på detta och bidra med en äggstanning utan mjölk!
För att ersätta mjölken så använder jag havredryck. Det blir faktiskt riktigt bra till alla typer av pajer, utan att jag tycker smaken förändras alltför mycket.
Det kan faktiskt passa bra med den lilla havretonen i matpajer och andra typer av pajer där äggstanning vanligtvis ingår. Det blir liksom mer matigt och rejält.
Det är helt enkelt att ersätta äggstanningen i en paj med denna mjölkfria version, den kommer att stelna och vara likadan sett till både mängd och konsistens!
Kort sagt så älskar jag denna äggstanning utan mjölk och tycker den är så himla bra att göra! Havredrycken ger sin lilla smak men den är knappt märkbar tycker jag! Ofta tycker jag den faktiskt att föredra och förhöjer pajens smak!
Testa gärna enligt det enkla men goda receptet här nedanför! Måtten för ingredienserna i receptet passar bra till valfri paj som är cirka 26 cm i diameter!
Receptet – Så gör du:
Äggstanning utan mjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st ägg
- 3 dl havredryck
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och havredryck i en skål eller bunke.
- Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
- Njut av din äggstanning utan mjölk i valfri matpaj!