I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äggröra utan grädde!
Så här gör du härligt krämig och läcker äggröra utan grädde. En god äggröra ska vara enigt mig vara mjuk och försiktigt rörd. Detta får man med detta recept på äggröra utan grädde!
Lätt! Fluffig! Smakrik! Så skulle jag beskriva denna äggröra utan grädde.
Mitt favoritsätt att njuta av äggröra är ovanpå en skiva rostat bröd och toppat med lite svartpeppar, lite extra salt och nyhackad gräslök.
Du kan också lägga till extra ingredienser till själva scramblen. I vår dillröra virvlar vi i färsk hackad dill till de vispade äggen. Om du aldrig har ätit ägg och dill tillsammans rekommenderar jag det starkt.
Det är ganska vanligt att tillaga äggröra med smör, men olivolja fungerar också bra. Om du vill ge det ett försök, välj gärna en lättare, fruktigare olivolja.
Kort sagt älskar jag denna äggröra utan grädde och tycker den är riktigt värd att göra!
Receptet – Så gör du:
Äggröra utan grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- ½ msk smör eller olivolja
- 4 st ägg
- ⅛ tsk salt
Instruktioner
- Smält smöret i en panna på medelhög värme. Knäck ägg i en skål, tillsätt en nypa salt och vispa tills det är väl blandat.
- När smöret börjar bubbla, tillsätt äggen i pannan och använd omedelbart en spatel för att snurra i små cirklar runt pannan, utan att stanna, tills äggen ser något tjockna ut, cirka 30 sekunder.
- Byt från att göra cirklar till att göra långa svep över pannan tills du ser större, krämig massa; cirka 20 sekunder.
- När äggen har stelnat och är lite rinnande på sina ställen, ta av kastrullen från värmen och låt stå i några sekunder för att tillaga färdig.
- Rör om och servera omedelbart. Servera med lite extra salt, några drag av svartpeppar och några färska hackade örter (om så önskas).