I denna artikel delar jag med mig av vad jag tycker är det bästa receptet på äggfri tårtbotten!
En tårtbotten är den grundläggande byggstenen för alla andra snygga tårtor i världen. Att baka en sockerkaka är en konst och även de flesta erfarna kockar kämpar ibland för att få den perfekta konsistensen.
Med detta recept som går igenom hur du gör en äggfri tårtbotten, steg för steg, så är det superenkelt att göra en mjuk och fin tårtbotten utan ägg hemma!
Receptet - Så gör du:
Äggfri tårtbotten
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2,5 dl färskost
- 1 msk smör
- 1,25 dl rapsolja
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 liten nypa salt
- 1,25 dl mjölk
- 1 msk vinäger
Instruktioner
- Låt oss först förbereda de våta ingredienserna. Ta fram en skål och tillsätt 2,5 dl färskost, 1 msk smör och 2,5 dl strösocker.
- Blanda tills sockret är helt upplöst.
- Tillsätt nu 1,25 dl rapsolja, samt 1 tsk vaniljessens. Blanda väl och ställ sedan skålen åt sidan.
- Ta nu en annan skål och ha i 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, en liten nypa salt. Blanda.
- Tillsätt nu de torra ingredienserna till de våta ingredienserna.
- Börja vispa ingredienserna med en visp.
- När det börjar segt att vispa, tillsätt 1,25 dl mjölk gradvis och forma en klumpfri smet.
- Tillsätt sist 1 msk vinäger. Rör om med en spatel.
- Smörj lite olja eller smör i en rund form med ca 15 cm i diemeter.
- Överför smeten till formen.
- Grädda i en ugn i 50 till 55 minuter på temperaturen 180 grader celsius.
- Låt svalna och skär sedan av ett tunt lager av toppen på kakan. Skär sedan i fyra lika stora delar, så du får fyra tårtbottnar.
- Klart!
Har nyss tagit ut den ur ugnen och den ser jättefin ut!