Lär dig hur du enkelt gör en After eight-tårta med rikligt med choklad i detta recept. Den här tårtan är gjord med klassiska After Eight, och har en härlig mintchokladssmak. Utsökt att servera med färsk vispad grädde.
After Eight var framförallt mycket populärt på 80- och 90-talen. Det är i huvudsak en pepparmyntskräm insvept i mörk choklad.
After Eight chokladen kommer ursprungligen från Storbritannien där den skapades 1962.
Sedan dess har den blivit del av olika efterrätter. Har du exempelvis smakat på after eight med päronhalva som också är en klassiker?
Eftersom varje bit av After Eight är i sitt egna individuella pappersfodral, tyckte alltid när jag var liten att de var snygga, och att det var ett bra knep att lägga tillbaka de tomma papprena i lådan till nästa olyckliga persons förtret.
Jag älskar den här After Eight tårtan för just choklad- och mintsmaken. Det är en tårta med lite retro-känsla som jag tycker väcker många minnen.
Detta är till exempel en fantastisk juldessert, som förutom att den smakar bra också ser ganska imponerande ut.
Receptet – Så gör du:
After Eight-tårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 delar chokladtårtbotten
- 2,5 dl mjölk
- 4 st äggulor
- 4 st äggvitor (vispa tills den blir hård tillsammans med karamellfärgen)
- 6 msk socker
- 2 msk gelatin (upplöst i 0,5 dl varmt vatten)
- 75 g after eight choklad (smält)
- Några droppar grön karamellfärg
- 5 dl färsk grädde (lätt vispad)
Instruktioner
- Tillsätt mjölken, 4 äggulor, 3 msk socker i en kastrull. Blanda väl och koka tills sockret löst sig.
- Överkoka inte; värm bara upp, tills sockret blandats väl med övriga ingredienser. Dela sedan upp denna vaniljsås i lika stora 2 delar.
- Tillsätt smält choklad till 1 del, och värm på spisen tills att du känner värmen om du doppar fingret.
- Under tiden, vispa äggvitorna med 3 msk socker och några droppar grön karamellfärg. Ställ åt sidan.
- Tillsätt sedan 2 msk kakopulver, halva mängden av gelatinblandningen, hälften av den vispade grädden, hälften av den vispade äggvitan till chokladblandningen du precis värmde upp. Blanda väl och häll blandningen på den första kakbottnen. Ställ in i frysen tills den stelnat.
- När det första lagret av fyllning har stelnat, ta en ny skål. Tillsätt återstående vaniljsås, återstående gelatin, återstående grädde, och äggvita till skålen. Blanda väl.
- Lägg nu 2:a lagret av tårtbotten på vaniljsåsen och häll den nya blandningen ovanpå. Spara lite av blandningen till det översta lagret.
- Lägg återigen i frysen för att det ska stelna sig.
- När det har frusit klart, ha på en till botten och av mintblandningen, lite vispgrädde och chokladbitar samt riven choklad.