En magisk ädelostpasta är bara cirka 25 minuter bort med detta goda recept!
Denna ädelostpasta är otroligt god och använder bara en handfull ingredienser som går ihop på ett ögonblick. Den perfekta komfortmaten för vardagar och lugna helgdagar att dela med familj och vänner.
Jag vet inte med er, men ädelost gör mig bara glad. Jag älskar den rundade smaken och den rika krämigheten hos en god ädelost, speciellt i en krämig sås som denna tillsammans med pasta.
Denna ädelostpasta uppskattar alla. Den värmer och mättar till vardags och till helgen! Så enkel och god, tillsätt gärna en skvätt mjölk om den äts dagen efter.
Kort sagt så älskar jag verkligen denna ädelostpasta, för att den är så himla god, smidig och enkel att laga. Gör den till en favorit ni också genom att testa receptet här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Ädelostpasta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 100 g smulad ädelost
- nymalen peppar
- 450 g okokt pasta
Instruktioner
- Sätt pastan på kokning enligt förpackningens anvisningar. Fortsätt under tiden med resten av receptet men häll av pastan och ställ åt sidan när den väl är klar.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller panna. Vispa i mjölet och låt fräsa under konstant vispning tills det bubblar lite, ca 2 minuter. Låt det inte brunt!
- Tillsätt den varma mjölken, fortsätt vispa medan såsen tjocknar. Låt det koka upp.
- Tillsätt smulad ädelost. Krydda med peppar efter smak, sänk värmen och låt puttra. Vispa i 2 till 3 minuter till.
- Ta av från värmen, häll såsen över pastan och blanda väl. Servera varmt och toppa gärna med lite svartpeppar! Smaklig måltid!